Pirosti cu branza

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 350 g faina
  • 175 ml lapte
  • 50 g oua
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 g bicarbonat
  • 25 g zahar
  • 100 g ulei
  • 5 g sare
  • pentru umplutura
  • 150 g branza telemea
  • 30 g gris
  • 25 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 10 g zahar vanilat
  • 25 g zahar pudra
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Laptele se fierbe. Din 50 g faina, drojdie de bere si putin lapte cald (25 ml) se prepara maia si se lasa la dospit. In 150 ml lapte se dizolva 100 g zahar, sare si bicarbonat. Oul se spala, se dezinfecteaza si se trece prin jet de apa rece. Brânza telemea se spala si se rade fin. Grisul se fierbe in lapte cu zahar, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu brânza si zahar vanilat.

Tehnica prepararii

Maiaua se framanta cu 300 g faina, 50 g ou, lapte si 25 g ulei, obtinand o coca de consistenta potrivita care se lasa la dospit. Coca dospita se intinde in foaie, pe planseta si se decupeaza bucati cu un pahar sau o forma rotunda. Pe fiecare bucata se pune din umplutura de branza, se umezeste cu apa pe margine (jumatate de cerc) si se impatureste, obtinând o forma semiovala. Pirostile obtinute se lasa sa creasca si se rumenesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, pudrat cu zahar farin. Se serveste cald.

  • O portie: 90 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri