Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Laptele se fierbe. Din 50 g faina, drojdie de bere si putin lapte cald (25 ml) se prepara maia si se lasa la dospit. In 150 ml lapte se dizolva 100 g zahar, sare si bicarbonat. Oul se spala, se dezinfecteaza si se trece prin jet de apa rece. Brânza telemea se spala si se rade fin. Grisul se fierbe in lapte cu zahar, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu brânza si zahar vanilat.
Tehnica prepararii
Maiaua se framanta cu 300 g faina, 50 g ou, lapte si 25 g ulei, obtinand o coca de consistenta potrivita care se lasa la dospit. Coca dospita se intinde in foaie, pe planseta si se decupeaza bucati cu un pahar sau o forma rotunda. Pe fiecare bucata se pune din umplutura de branza, se umezeste cu apa pe margine (jumatate de cerc) si se impatureste, obtinând o forma semiovala. Pirostile obtinute se lasa sa creasca si se rumenesc in ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, pudrat cu zahar farin. Se serveste cald.