Jun 29, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Praful de oua se dizolva in 530 ml apa calduta. Uleiul se incalzeste la temperatura 35-40 C.
Prepararea aluatului
Din faina, circa 1,5 l apa si sare se framanta un aluat de consistenta tare; se împarte in 16 bucati egale, care, se ung cu ulei si untura si se lasa 30 min in repaos. Dupa trecerea timpului de repaos, bucatile de aluat se intinde cu sucitorul pe planseta unsa cu ulei, in foi rotunde cu diametrul de circa 25 cm, se ung cu ulei si se lasa in repaos aproximativ 30 minute.
Prepararea umpluturii
Branza se amesteca cu faina, ouale, zaharul si vanilia pana se uniformizeaza.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Fiecare foaie se intinde cu sucitorul, pe planseta unsa, apoi se intinde prin invartire (rotire) pana se obtine o foaie foarte subtire de 1 mm si diametrul de 1.3 m; se stropeste cu ulei si se pliaza in forma dreptunghiulara; la baza dreptunghiului se aseaza umplutura si se ruleaza; se obtin rulouri cu grosimea de 2.5-3 cm; se aseaza in tava, in forma de melc si se introduc in cuptorul preincalzit; se coc la temperatura moderata (180-220 C). Dupa coacere, se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar praf vanilat.