Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 130 ml apa calduta. Praful de oua integral se dizolva in circa 300 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Stafidele se curata de codite si se spala.
Prepararea aluatului
Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat galbenusurile de ou, sarea si vanilina, se continua baterea pina ce compozitia capata consistenta unei creme, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet. Compozitia se amesteca in continuare pana la completa omogenizare. Apoi se adauga faina, se amesteca usor pana se incorporeaza toata cantitatea, dupa care se lasa la rece circa 30 minute.
Prepararea umpluturii
Brinza de vaci se amesteca cu ouale, zaharul, faina, stafidele si razatura de lamaie, pana se obtine o compozitie omogena.
Prepararea placintei
Aluatul obtinut se imparte in doua bucati egale. O bucata de aluat se intinde cu ajutorul merdenelei pe o coala de hartie alba presarata cu faina, pina se obtine o foaie cu grosimea de circa 0,5 cm. Se asaza in tava, se indeparteaza hartia si se perforeaza din loc in loc pe toata suprafata, cu furculita sau croseta. Se coace pe jumatate si se lasa sa se raceasca in tava. Dupa ce foaia s-a racit, se asaza umplutura in strat uniform, apoi se asaza a doua foaie care a fost intinsa la fel ca prima. Se introduce in cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se portioneaza potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin vanilat.