Placinta cu branza de vaci

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 400 g faina
  • 100 g oua
  • 100 g untura
  • 50 g smantana
  • 125 zahar pudra
  • 10 g zahar vanilat
  • 5 g sare
  • 1 g bicarbonat
  • pentru umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g oua
  • 150 g zahar
  • 50 g gris
  • 10 g zahar vanilat
  • 15 g razatura de lamaie
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne pe planseta, se face un gol in mijloc, in care se pun 100 g oua, smantana, untura, bicarbonat, 100 g zahar pudra, sare si zahar vanilat. Se framanta o coca frageda, de consistenta potrivita si se lasa in repaus 15 minute. Branza de vaci se amesteca cu 150 g zahar, 150 g oua, gris, razatura de lamâie si zahar vanilat.

Tehnica prepararii

Coca se imparte in doua parti egale, care se intind in foi cu grosimea de 6-7 mm. Una din foi se asaza intr-o tava si se coace pe jumatate la cuptor. Se scoate tava din cuptor, se asaza umplutura din brânza de vaci, se acopera cu cea de a doua foaie. Se coace la cuptor, cu temperatura moderata. Placinta coapta, se pudreaza cu zahar farin (25 g). Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri