Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne pe planseta, se face un gol in mijloc, in care se pun 100 g oua, smantana, untura, bicarbonat, 100 g zahar pudra, sare si zahar vanilat. Se framanta o coca frageda, de consistenta potrivita si se lasa in repaus 15 minute. Branza de vaci se amesteca cu 150 g zahar, 150 g oua, gris, razatura de lamâie si zahar vanilat.
Tehnica prepararii
Coca se imparte in doua parti egale, care se intind in foi cu grosimea de 6-7 mm. Una din foi se asaza intr-o tava si se coace pe jumatate la cuptor. Se scoate tava din cuptor, se asaza umplutura din brânza de vaci, se acopera cu cea de a doua foaie. Se coace la cuptor, cu temperatura moderata. Placinta coapta, se pudreaza cu zahar farin (25 g). Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald sau rece.