Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua integral, se dizolva in circa 600 ml apa calduta. Stafidele se curata de codite si se spala. Bicarbonatul se dizolva in otet. Laptele praf se dizolva in 1 litru apa calduta.
Prepararea maielei
Untul se spumeaza eu zaharul farin, se adauga treptat ouale, sarea, laptele si vanilina si se continua baterea pina ce compozitia capata consistenta unei creme, se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si se amesteca in continuare pina ce compozitia devine omogena. Apoi, se adauga faina, se amesteca usor pana se incorporeaza toata cantitatea. Se lasa in repaos circa 30 minute la temperatura de aproximativ +4°C.
Prepararea umpluturii
Branza de vaci se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, razatura de lamiie si faina, pana la completa uniformizare.
Modelarea, coacerea
Aluatul obtinut se imparte in 2 bucati egale. O bucata se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foaie, cu grosimea de 1 cm. Se asaza in tava, peste care se pune umplutura in strat uniform, apoi se asaza a doua foaie care a fost intinsa la fel ca prima. Se introduce in cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire se portioneaza potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin vanilat.