Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Zaharul pudrase cerne.Faina se cerne pe planseta, se face un gol in mijloc, in care se pun 100 g oua, 100 g zahar pudra, smantana, untura, bicarbonat, sare. Se framanta o coca frageda, de consistenta potrivita, care se lasa in repaus 15 minute. Stafidele se curata de codite, se spala si se scurg de apa.
Tehnica prepararii
Coca se imparte in doua parti egale si se intinde in foi cu grosimea de 6-7 mm. Una din foi se asaza intr-o tava si se coace pe jumatate la cuptor. Branza de vaci se amesteca cu zahar, stafide, gris, zahar vanilat, oua si razatura de lamaie si se asaza in tava peste foaia coapta pe jumatate. Se acopera cu cea de a doua foaie si se introduce la cuptor, la temperatura moderata pentru a se coace. Placinta coapta se pudreaza cu zahar pudra, se lasa sa se raceasca si se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald sau rece.