Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 530 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Laptele praf se dizolva in 3 litri apa calduta. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe in 3 litri lapte. Cind orezul este aproape fiert, se adauga zaharul si se amesteca pana la dizolvarea completa a acestuia. Branza telemea se spala, se rade sau se toaca cu masina.
Prepararea aluatului
Margarina se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, circa 400 ml apa, bicarbonatul dizolvat in otet. Se continua baterea pina ce compozitia capata consistenta unei creme. Apoi se adauga faina, se amesteca usor pina se incorporeaza intreaga cantitate, dupa care se lasa la rece aproximativ 30 minute.
Prepararea umpluturii
Branza telemea se amesteca cu orezul fiert, ouale si vanilina, pana la uniformizare.
Modelarea, coacerea
Aluatul se imparte in doua parti egale care se intind cu merdeneaua, pe planseta presarata cu faina, in foi cu grosimea de circa 1 cm. Prima foaie se asaza in tava, se perforeaza cu furculita sau croseta pe toata suprafata si se coace pe jumatate la temperatura moderata (180-220°C). Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se asaza umplutura in strat uniform si se acopera cu a doua foaie, dupa care se introduce in cuptor. Se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin vanilat.