Jun 24, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de ou integral se dizolva in circa 660 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Gutuile se spala, se curata si se rad pana la casa seminala. Scortisoara se macina si se cerne.
Prepararea aluatului
Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, sarea si vanilina, se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet. Compozitia se amesteca in continuare pina la completa omogenizare. Apoi se adauga faina, se amesteca usor pana se incorporeaza toata cantitatea, dupa care se lasa la rece circa 30 minute.
Prepararea umpluturii
Gutuile se inabusa cu unt, se adauga zaharul si se continua inabusirea pana se elimina umiditatea. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga scortisoara si se amesteca pana la omogenizare.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul obtinut se imparte in doua bucati egale. O bucata de aluat se intinde cu ajutorul merdenelei pe o coala de hartie alba presarata cu faina, pana se obtine o foaie cu grosimea de circa 1 cm. Se asaza in tava, se indeparteaza hartia si se perforeaza din loc in loc pe toata suprafata, cu furculita sau croseta. Se coace pe jumatate si se lasa sa se raceasca in tava. Dupa ce foaia s-a racit, se intinde umplutura in strat uniform, apoi se asaza a doua foaie care a fost intinsa la fel ca prima. Se introduce la cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire se portioneaza potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin vanilat.