Jun 24, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de ou integral se dizolva in circa 660 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Pesmetul se cerne. Scortisoara se macina si se cerne.
Prepararea aluatului fraged
Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, sarea si vanilina, se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet. Apoi se adauga faina, se amesteca usor pina se incorporeaza toata cantitatea, dupa care se lasa la rece circa 30 minute.
Prepararea umpluturii
Merele se amesteca cu 200 g pesmet, cu zaharul si scortisoara pana se uniformizeaza.
Prepararea produsului
Aluatul obtinut se imparte in doua bucati egale. O bucata de aluat se intinde cu ajutorul merdenelei pe o coala de hartie alba presarata cu faina, pana se obtine o foaie cu grosimea de circa 1 cm. Se asaza in tava, se indeparteaza hartia si se perforeaza din loc in loc pe toata suprafata, cu furculita sau croseta. Se coace pe jumatate si se lasa sa se raceasca in tava. Dupa ce foaia s-a racit, se presara 150 g. pesmet peste care se intinde umplutura in strat uniform, se presara restul de pesmet, apoi se asaza a doua foaie care a fost intinsa la fel ca prima. Se introduce la cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se portioneaza potrivit gramajului in bucati si se pudreaza cu zahar vanilat.