Placinta cu mere

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 400 g faina
  • 100 g oua
  • 100 g untura
  • 50 g smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 5 g zahar vanilat
  • 1 g bicarbonat
  • 5 g sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg mere
  • 200 g zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 2 g scortisoara
  • 50 g pesmet
  • 25 g zahar pudra
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Pesmetul se cerne. Merele se spala, se curata de coaja si se rad. Faina se cerne pe planseta, se face un gol in mijloc, in care se pun oua, zahar farin, smantana, untura, bicarbonat, zahar vanilat si sare. Se framânta o coca frageda de consistenta potrivita, care se lasa in repaus 15 minute. Scortisoara se macina.

Tehnica prepararii

Coca se imparte in doua parti egale, care se intind in foi cu grosime de 6-7 mm. Una din foi se asaza intr-o tava si se coace pe jumatate la cuptor. Merele rase, se amesteca cu pesmet, zahar, scortisoara, zahar vanilat si se pun in tava peste foaia coapta pe jumatate. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se introduce la cuptor, cu temperatura moderata pentru a se coace. Placinta coapta se pudreaza cu zahar farin si se lasa sa se raceasca, se portioneaza in bucati patrate.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri