Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Pesmetul se cerne. Merele se spala, se curata de coaja si se rad. Faina se cerne pe planseta, se face un gol in mijloc, in care se pun oua, zahar farin, smantana, untura, bicarbonat, zahar vanilat si sare. Se framânta o coca frageda de consistenta potrivita, care se lasa in repaus 15 minute. Scortisoara se macina.
Tehnica prepararii
Coca se imparte in doua parti egale, care se intind in foi cu grosime de 6-7 mm. Una din foi se asaza intr-o tava si se coace pe jumatate la cuptor. Merele rase, se amesteca cu pesmet, zahar, scortisoara, zahar vanilat si se pun in tava peste foaia coapta pe jumatate. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se introduce la cuptor, cu temperatura moderata pentru a se coace. Placinta coapta se pudreaza cu zahar farin si se lasa sa se raceasca, se portioneaza in bucati patrate.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald sau rece.