Jun 24, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 300 ml. apa/ calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Margarina se incalzeste la temperatura de 35-40°C.
Prepararea aluatului fraged
Margarina se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, circa 300 ml. apa, bicarbonatul dizolvat in otet, sarea, vanilina si se continua amestecul (baterea) pina ce compozitia capata consistenta unei creme. Apoi se adauga faina, se amesteca usor pana se incorporeaza toata cantitatea, dupa care se lasa la rece aproximativ 30 minute.
Prepararea umpluturii
Merele se amesteca cu pesmetul, zaharul si vanilina pana la uniformizare.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se imparte in doua bucati egale, care se intind cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foi cu grosimea de circa 1 cm. Prima foaie se asaza in tava, peste ea se intinde umplutura in strat uniform, se acopera cu a doua foaie si se introduce in cuptor. Se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se portioneaza potrivit gramajului in bucati patrate sau dreptunghiulare, se pudreaza cu zahar farin vanilat.