Placinta cu mere Ploiesti (din aluat fraged)

Jun 24, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 3,4 kg faina
  • 800 g zahar farin
  • 450 g oua (9 buc) sau 100 g praf de oua integral
  • 1,7 kg margarina
  • 10 g bicarbonat
  • 10 ml otet
  • 30 g sare
  • vanilina
  • Pentru umplutura
  • 6,5 kg mere rase conservate
  • 700 g zahar
  • 500 g pesmet
  • 1 g vanilina
  • Pentru modelat
  • 100 g faina
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 300 ml. apa/ calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Margarina se incalzeste la temperatura de 35-40°C.

Prepararea aluatului fraged

Margarina se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, circa 300 ml. apa, bicarbonatul dizolvat in otet, sarea, vanilina si se continua amestecul (baterea) pina ce compozitia capata consistenta unei creme. Apoi se adauga faina, se amesteca usor pana se incorporeaza toata cantitatea, dupa care se lasa la rece aproximativ 30 minute.

Prepararea umpluturii

Merele se amesteca cu pesmetul, zaharul si vanilina pana la uniformizare.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul se imparte in doua bucati egale, care se intind cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foi cu grosimea de circa 1 cm. Prima foaie se asaza in tava, peste ea se intinde umplutura in strat uniform, se acopera cu a doua foaie si se introduce in cuptor. Se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se portioneaza potrivit gramajului in bucati patrate sau dreptunghiulare, se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • O portie: 110 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri