Placinta cu prune (din aluat fraged)

Jun 24, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 3 kg faina
  • 1,8 kg unt amestec cu margarina 50%
  • 600 g g zahar farin
  • 1 kg oua (20 buc) sau 225 g praf de oua integral
  • 15 g bicarbonat
  • 15 ml otet
  • vanilina
  • 15 g sare
  • Pentru uns tava
  • 25 g ulei
  • Pentru umplutura
  • 6 kg prune proaspete
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 660 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Prunele se curata de codite, se spala si li se scot samburii.

Prepararea aluatului

Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, sarea si vanilina. Se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet. Apoi, se adauga faina, se amesteca usor pana se incorporeaza intreaga cantitate. Aluatul astfel obtinut, se asaza in tava cu margini unsa cu ulei, se intinde cu ajutorul unui cutit.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Peste aluat se asaza prunele, se introduce tava in cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se portioneaza potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • O portie: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri