Jun 24, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 660 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Prunele se curata de codite, se spala si li se scot samburii.
Prepararea aluatului
Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, sarea si vanilina. Se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet. Apoi, se adauga faina, se amesteca usor pana se incorporeaza intreaga cantitate. Aluatul astfel obtinut, se asaza in tava cu margini unsa cu ulei, se intinde cu ajutorul unui cutit.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Peste aluat se asaza prunele, se introduce tava in cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se portioneaza potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin vanilat.