Jun 24, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. La 10 oua, se separa albusurile de galbenusuri. Praful de ou integral se dizolva in circa 270 m. apa calduta. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 110 ml. apa calduta. Mararul se curata, se spala si se taie marunt.
Prepararea aluatului
Drojdia se amesteca cu zaharul, se adauga ouale, sarea, vanilina, smantana si untura. Se obtine o compozitie care se framanta usor cu faina. Se obtine un aluat de consistenta tare care se lasa la rece la temperatura de circa +4°C aproximativ 30 minute.
Prepararea umpluturii
Urda se amesteca cu zaharul, mararul si galbenusurile de ou, pana la uniformizare.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se imparte in doua bucati egale care se intind cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foi cu grosimea de circa 1 cm. Se asaza prima foaie in tava, apoi se asaza umplutura in strat uniform si se acopera cu cea de-a doua foaie care se perforeaza cu furculita sau croseta pe toata suprafata, in asa fel incat sa fie perforata si foaia de dedesubt.
Se introduce in cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere, se lasa sa se raceasca, se portioneaza potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin vanilat.