Placinta cu visine (din aluat fraged)

Jun 24, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 2,3 kg faina
  • 1 kg zahar farin
  • 400 g oua (8 buc) sau 90 g praf de oua integral
  • 1,1 unt in amestec cu margarina 50%
  • 20 g bicarbonat
  • 20 ml otet
  • 1 g vanilina
  • 75 g razatura de lamaie
  • 20 g sare
  • Pentru modelat
  • 50 g faina
  • Pentru umplutura
  • 7 kg visine proaspete
  • 1 kg zahar
  • 650 g pesmet
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 270 ml. apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Visinele proaspete se curata de codite, se spala si li se scot simburii.

Prepararea aluatului

Untul se spumeaza cu zaharul. Se adauga treptat ouale, sarea, vani lina, razatura de lamaie si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme. Se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si se amesteca in continuare pana ce compozitia devine omogena. Apoi, se adauga treptat faina, se amesteca usor pana ce se incorporeaza intreaga cantitate. Se lasa in repaos la rece (circa +4°C), aproximativ 30 minute.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul se imparte in doua bucati egale. O bucata de aluat se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina in foaie cu grosimea de circa 1 cm. Se asaza in tava cu margini si se coace pe jumatate. Dupa coacere, se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca apoi se presara 200 g pesmet, se asaza visinile in strat uniform, se presara zaharul si apoi 200 g pesmet. Se acopera cu a doua foaie care a fost intinsa la fel ca prima. Se introduce in cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri