Jun 24, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 270 m. apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Visinele se scot din compot, li se scot simburii si se lasa sa se scurga.
Prepararea aluatului
Untul se spumeaza cu zaharul. Se adauga treptat ouale, sarea, vanilina, razatura de lamaie si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme. Se adauga bicarbonatul dizolvat in otet, se amesteca in continuare pina ce compozitia devine omogena. Apoi, se adauga treptat faina, se amesteca usor pana se incorporeaza intreaga cantitate. Se lasa in repaos la rece (circa +4°C), aproximativ 30 minute.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se imparte in doua bucati egale. O bucata de aluat se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina in foaie cu grosimea de circa 1 cm. Se asaza in tava cu margini si se coace pe jumatate. Dupa coacere, se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, apoi se presara cu 300 g pesmet, se asaza visinele in strat uniform, se presara zaharul si apoi 300 g. pesmet. Se acopera cu a doua foaie care a fost intinsa la fel ca prima. Se introduce in cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C).
Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin vanilat.