Placinta "Sibiana"

Jun 13, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 200 g gris
  • 800 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 250 g oua
  • 50 g faina
  • 10 g zahar vanilat
  • 15 g razatura de lamaie
  • 1 g bicarbonat
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • 50 g zahar pudra
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

In laptele clocotit, se adauga grisul sub forma de ploaie, amestecand continuu. Se fierbe si se raceste. Separat se amesteca branza de vaci cu zahar, faina, razatura de lamaie, zahar vanilat sau vanilina, oua, sare si bicarbonat. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se asaza in strat egal grisul fiert. Deasupra se intinde compozitia de branza de vaci si se coace la cuptor cu foc iute, circa 15-20 minute. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri