Placinta soacrei (din aluat dospit)

Jun 22, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 600 g faina
  • 200 g drojdie de bere
  • 400 ml lapte sau 40 g lapte praf
  • 100 g zahar
  • Pentru aluat
  • 1,4 kg faina
  • 400 g zahar
  • 400 g oua (8 buc) sau 90 g praf de oua integral
  • 200 g ulei
  • 20 g sare
  • 50 g razatura de lamaie
  • putina vanilina
  • 350 ml lapte sau 35 g lapte praf
  • pentru modelat
  • 50 g faina
  • Pentru umplutura
  • 1,5 kg branza de vaci
  • 500 g gris
  • 1,5 kg frisca
  • 400 g oua (8 buc) sau 90 g praf de oua integral
  • 800 g zahar
  • 1 g vanilina
  • Pentru decor
  • 3 kg fructe din compot (piersici)
  • Pentru uns tava
  • 25 g ulei
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 530 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 750 ml apa calduta si se fierbe. Uleiul se incalzeste la temperatura de 35-40°C. Fructele se scot din compot, se lasa sa se scurga si se taie felii subtiri.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se dizolva in laptele cald (35-40°C) si se adauga treptat faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa Ia fermentat (dospit) circa 30 minute.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, laptele cald (35-40°C), vanilina si razatura de lamaie. Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga uleiul cald (35-40°C) si se framanta pana la incorporarea completa. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa sa creasca 30-60 minute la temperatura de 35-40°C.

Modelarea, coacerea placintei

Aluatul se intinde in foaie cu grosimea de circa 8-10 milimetri care se asaza in tava unsa cu ulei, peste ea se asaza branza de vaci in strat uniform, dupa care se toarna frisca amestecata cu ouale si vanilina si se presara grisul. Deasupra se asaza feliile de piersici si se presara zaharul si vanilina. Se introduce in cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se portioneaza potrivit gramajului in bucati patrate sau dreptunghiulare.

  • O placinta: 90 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri