Jun 22, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 530 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 750 ml apa calduta si se fierbe. Uleiul se incalzeste la temperatura de 35-40°C. Fructele se scot din compot, se lasa sa se scurga si se taie felii subtiri.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se dizolva in laptele cald (35-40°C) si se adauga treptat faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa Ia fermentat (dospit) circa 30 minute.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, laptele cald (35-40°C), vanilina si razatura de lamaie. Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga uleiul cald (35-40°C) si se framanta pana la incorporarea completa. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa sa creasca 30-60 minute la temperatura de 35-40°C.
Modelarea, coacerea placintei
Aluatul se intinde in foaie cu grosimea de circa 8-10 milimetri care se asaza in tava unsa cu ulei, peste ea se asaza branza de vaci in strat uniform, dupa care se toarna frisca amestecata cu ouale si vanilina si se presara grisul. Deasupra se asaza feliile de piersici si se presara zaharul si vanilina. Se introduce in cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se portioneaza potrivit gramajului in bucati patrate sau dreptunghiulare.