Placintele cu branza crema

Mar 17, 2014 - Dulciuri

De obicei, cand facem o placinta, nu folosim un singur fel de branza. Rar se intampla asta si numai atunci cand facem una sarata pentru noi, cei mari si o insotim cu un pahar cu vin. ;) De cele mai multe ori insa, pe langa putina branza telemea mai adaugam si o branza dulce si niste stafide, mai pe gustul copiilor. Am incercat de data asta o combinatie noua de branzeturi: dulci si cremoase, iar rezultatul a fost pe placul tuturor.

Ingrediente
  • 2 foi de aluat de placinta
  • 1 cutie branza mascarpone Delaco
  • 1 cutie Ceva fin pufos
  • 1 cutie Ceva fin cremos
  • 4 oua
  • 3-4 linguri de stafide
  • 5-6 linguri zahar brun
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 galbenus pt uns
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Am lasat aluatul la dezghetat.

Intr-un castron am amestecat branzeturile cu ouale, zaharul, stafidele si esenta de rom.

Am taiat patrate de aluat, iar in mijlocul fiecaruia am pus cate o lingura de branza. Pentru ca branza este usoara ca o crema am impachetat imediat placintelele, ridicand colturile patratelor.

Am uns cu ulei doua tavi de aragaz, am pus hartie de copt pe fiecare tava si am asezat in ele placintelele, pe masura ce le-am format.

Am uns fiecare placinta cu galbenus de ou si am pus tavile in cuptor pana s-au rumenit usor pe deasupra.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri