Plumchec

Jun 26, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru compozitie
  • 2,8 kg faina
  • 800 g zahar tos
  • 1,4 kg zahar farin
  • 2 kg oua (40 buc)
  • 2 kg unt amestec cu margarina 50%
  • 3 kg fructe confiate
  • 400 g stafide
  • 100 g razatura de lamaie
  • 1 g vanilina
  • 25 g sare
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 450 ml apa calduta. Albusurile de ou se dizolva in circa 1,1 l apa calduta. Fructele confiate se taie cubulete. Stafidele se curata de codite, se spala si se scurg.

Prepararea compozitiei

Untul se spumeaza, cu zaharul farin, pana se obtine o compozitie cremoasa, se adauga treptat galbenusurile de ou, razatura de lamaie si vanilina si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul tos, se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia, dupa care se amesteca cu compozitia de galbenus, se adauga treptat faina, fructele confiate si stafidele si se amesteca pana la uniformizare.

Coacerea si finisarea produsului

In formele tapetate cu hartie, se asaza compozitia de chec, se niveleaza suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).

Dupa coacere se lasa putin sa se raceasca, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri