Jun 26, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 450 ml apa calduta. Albusurile de ou se dizolva in circa 1,1 l apa calduta. Fructele confiate se taie cubulete. Stafidele se curata de codite, se spala si se scurg.
Prepararea compozitiei
Untul se spumeaza, cu zaharul farin, pana se obtine o compozitie cremoasa, se adauga treptat galbenusurile de ou, razatura de lamaie si vanilina si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul tos, se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia, dupa care se amesteca cu compozitia de galbenus, se adauga treptat faina, fructele confiate si stafidele si se amesteca pana la uniformizare.
Coacerea si finisarea produsului
In formele tapetate cu hartie, se asaza compozitia de chec, se niveleaza suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).
Dupa coacere se lasa putin sa se raceasca, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar farin vanilat.