Prajitura Apple

Jun 10, 2011 - Dulciuri

Am mancat...mi-a placut....am facut ! N-am rezistat tentatiei de a impartasi reteta.

Ingrediente
  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema I
  • 400 ml. lapte
  • 200 g. zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 g. unt
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • Crema II
  • 6-7 mere
  • scortisoara
  • 1 pachet de frisca lichida
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina cu prafut de copt si zaharul vanilat. Cand se adauga faina se amesteca de jos in sus cu o lingurade lemn. Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi . In tava se pune hartie de copt. Dupa ce s-a copt blatul se scoate cald de pe hartie ca sa nu se rupa.

Crema I

Se amesteca zaharul, faina, laptele si se fierb la bain-marie, dupa care se incorporeza untul, zeama si coaja de lamaie.

Crema II

Merele se spala, se sterg si se rad.Se calesc putin si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Cat stau merele la scurs si racit se bate frisca.Cand merele s-au racit, se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca.

Asamblare: blat- crema de lamaie-blat-crema de mere. Deasupra se orneaza cu cealalta jumatate de frisca.

  • se lasa cel putin 2 ore si apoi se taie si se serveste.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri