Prajitura cu crema de ciocolata

Oct 16, 2009 - Dulciuri

Daca e si ciocolata eo prajitura bunaaaaa...

Ingrediente
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g. zahar
  • 300 g. faina
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri faina
  • arome
  • Crema:
  • 200 ml. lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet de unt
  • 3 galbenusuri
  • rom
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar ars
  • Portii: 16
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile,apa, uleiul , faina si aromele.

Se tapeteaza o forma (25/40) cu hartie de copt ,care se unge cu ulei ,se toarna blatul si se da la cuptorul incins. Se tine in cuptor la foc potrivit timp de 20 min. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea ( se intepa blatul cu o scobitoare si daca nu ramane coca pe scobitoare blatul este copt ).

Se scoate blatul si se lasa la racit. Cand s-a racit se taie in doua.

Cat blatul sta la cuptor se face crema.

Crema: laptele ,zaharul ,faina , cacao se omogenizeaza si se pun la fiert.Cand s-a ingrosat crema , se adauga galbenusurile (unul cate unul) amestecandu-se foarte repede. Se lasa crema sa se raceasca si intre timp se freaca untul spuma.

Crema se amesteca bine cu untul si romul. Si se pune intre cele doua blaturi.

Glazura:

3 albusuri batute cu 3 linguri de zahar , pana stau pe tel.

3 linguri de zahar se ard si se toarna peste albusurile ,mixandu-se foarte repede. Se pune glazura peste blat si se intinde uniform.

  • Pentru galzura se poate opri crema peste care se face un gratar de ciocolata.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri