Prajitura cu crema ganache

Dec 14, 2010 - Dulciuri

Improvizatie...
Am vrut sa incerc si eu crema ganache de care tot aud la voi, fetelor si iata ce-a iesit:

Ingrediente
  • 10 piscoturi de sampanie
  • 100 ml smantana
  • 100 grame ciocolata
  • 1 lingura de unt
  • esenta de rom
  • sirop de cacao pentru piscoturi
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Am asezat piscoturile pe un platou si le-am insiropat. Intr-un vas am topit untul si am adaugat smantana. "Nu lasati amestecul sa fiarba, pentru ca s-ar putea arde si sa-i imprime cremei gustul de ars." Asa scrie la carte. Ce bine m-am documentat, ati bagat de seama? Am adaugat ciocolata (rupta in bucati) si esenta si am luat vasul de pe foc. Am amestecat pana s-a topit ciocolata si a devenit o crema fina. Am pus-o la racit la frigider pentru vreo 2 ore.

Cand s-a intarit crema am aranjat doua piscoturi pe o farfurie, le-am uns cu crema, am aranjat deasupra alte doua piscoturi si inca un strat de crema. Asta a fost portia lui Matei. In poza se vad si degetelele lui care si-au luat tributul...

In seara asta am sacrificat-o si va spun, zeii au fost imbunati! Ha, ha!

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri