Prajitura cu dovleac by Ela

Jan 18, 2012 - Dulciuri

Da cand am vazut Prajitura cu dovleac a Elei m-a mancau palmele sa o incerc. Am facut mici modificari, darinmare este aceeasi. Este foarte buna!

Ingrediente
  • 500g. dovleac
  • 200 g. unt
  • 200 g. zahar
  • 4 oua
  • 300 g.faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Dovleacul ras se pune la fiert (cu foarte putina apa) pana scade apa . Se lasa la racit. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine spumos. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecandu-se in cantinuare. Peste acestea se pun: zaharul vanilat,dovleacul, faina si praful de copt. Albusurile le-am mixat pana au sta "mot" si le-am amestecat in compozitie usor de jos in sus.

Toata compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 30-40 minute.

Cand s-a rumenit frumos si a iesit bine la testul cu scobitoarea ,scoatem tava din cuptor si o lasam prajitura sa se. raceasca. Cand s-a racit se pudreaza .

Se serveste rece.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri