Prajitura cu gem de capsuni

Jan 30, 2014 - Dulciuri

Uffffffff!Ce ti-e si cu pofta de dulce! De cand m-am sculat, m-am tot gandit ca vreau ceva dulce. Nici prea dulce, dar si cu fructe. Am deschis caietul cu retete si m-am oprit la o prajitura. Nu stiu cat o sa va placa voua, dar mie-mi place!

Ingrediente
  • 200 g. unt
  • 250 g. zahar
  • 400 g. faina
  • 2 oua
  • 200 ml. lapte
  • 200 ml. apa minerala
  • 200 g. nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de pa o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • un borcan gem de capsuni-370g.
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Untul se mixeaza pana devine spuma.

Adauga pe rand cele doua oua mixand in continuare.

In aceasta compozitie se pune laptele,apa minerala si nuca mixand pana la omogenizare.

Faina se amesteca bine in compozitie ,sa nu faca,cocoloase.

Compozitia se imparte in doua.O parte se amesteca cu cacao si o parte se lasa alba.

in compozitia alca se pune coaja rasa de portocala.

Intr-o tava 30/40 cm.,tapetata cu hartie de copt se pune compozitia alba,care se niveleaza usor cu lingura.

Adauga gemul de capsuni si nivelezi usor.

In compozitia cu cacao se pune zaharul vanilat ,apoi cu lingura se pune peste gem.

Se pune si aluautl cu cacao,niveland usor.

Se da la cuptorul incins pentru 35-45 minute(pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza.

Putem sa o pudram sau nu.

Este pufoasa si foarte aromata.

  • Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de chec.
  • Se taie rece.Eu n-am avut rabdare si nu este taiata frumos.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri