Prajitura cu gem

Oct 6, 2009 - Dulciuri

Cea mai usoara prajitura posibila.

Ingrediente
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de gem
  • 2 linguri cacao 250 g. zahar
  • 400-500 g. faina
  • 12 linguri ulei 1 pachet praf de copt
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Din toate ingredientele amestecate se obtine o coca moale ( putin mai vascoasa decat cea de chec).

Se unge o tava 25 /35cm. si se tapeteaza cu hartie de copt.Se toarna compozitia in tava si se introduce in cuptorul incins. Se tine in cuptor 25-30 min.( se face testul cu scobitoarea).

Cat sta prajitura la copt se face o glazura putin legata din:10 linguri zahar, 8 linguri apa si 2 linguri cacao.

Cand prajitura este coapta se lasa sa se raceasca , se inteapa cu scobitoarea foarte des si se toarna glazura.

  • Se poate pune deasupra si nuca macinata.
  • Este indicat ca gemul sa fie acrisor.

    Aug 24, 2016 - Vacante

    Oct 24, 2014 - Dulciuri

    Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

    Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

    May 16, 2016 - Vacante

    Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri