Prajitura cu lamaie

Jun 14, 2012 - Dulciuri

Pentru ca e foarte cald afara trebuie sa ne racorim. Reteta este facuta pentru Ioana, care peste o saptamana da examenele pentru admitere, asa ca trebuie sa o rasfat si eu cu ceva. :)
O sa pun si poze imediat, dar o sa ia putin...:))

Ingrediente
  • BLATUL:
  • 5 oua
  • 5 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita rasa de amoniac stins cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • CREMA:
  • 2 cesti lapte(400 ml)
  • 2 linguri cu varf, de faina/amidon alimentar
  • 1 pachet unt
  • 10 linguri zahar
  • 1 lamaie(zeama si coaja)
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

BLATUL:

Se freaca galbenusurile cu apa, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare pana devine o crema legata. Se adauga amoniacul si faina.

Separat se bat albusurile (bezea) si se adauga aceasta compozitie amestecand usor. Se adauga coaja de lamaie.

Se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 35-40 minute.

Cat timp sta blatul la cuptor, facem crema.

CREMA:

Se fierbe pana se ingroasa laptele, 5 linguri de zahar, cu faina(coleasa). Se da la rece.

Se freaca untul cu restul de zahar pana se face ca o spuma, apoi se ia cate o lingura si se pune in coleasa racita amestecandu-se in unt. Cand s-au incorporat bine se pune zeama de la lamaie.

Se taie blatul(racit) in doua si se pune crema la mijloc.

Deasupra se poate pudra sau glazura de ciocolata, bezea etc.

  • tava de marime 30x40 cm
  • se taie rece

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri