Jun 14, 2012 - Dulciuri
Pentru ca e foarte cald afara trebuie sa ne racorim. Reteta este facuta pentru Ioana, care peste o saptamana da examenele pentru admitere, asa ca trebuie sa o rasfat si eu cu ceva. :)
O sa pun si poze imediat, dar o sa ia putin...:))
BLATUL:
Se freaca galbenusurile cu apa, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare pana devine o crema legata. Se adauga amoniacul si faina.
Separat se bat albusurile (bezea) si se adauga aceasta compozitie amestecand usor. Se adauga coaja de lamaie.
Se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 35-40 minute.
Cat timp sta blatul la cuptor, facem crema.
CREMA:
Se fierbe pana se ingroasa laptele, 5 linguri de zahar, cu faina(coleasa). Se da la rece.
Se freaca untul cu restul de zahar pana se face ca o spuma, apoi se ia cate o lingura si se pune in coleasa racita amestecandu-se in unt. Cand s-au incorporat bine se pune zeama de la lamaie.
Se taie blatul(racit) in doua si se pune crema la mijloc.
Deasupra se poate pudra sau glazura de ciocolata, bezea etc.