Prajitura cu miere

Dec 18, 2011 - Dulciuri

Am preparat o reteta de Prajitura cu miere

Ingrediente
  • Blat:
  • 2 oua
  • 1/2 paghet margarina
  • 4 linguri miere
  • 300 g zahar
  • 420 g. faina
  • 200 ml. lapte
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 200g. margarina sau unt
  • 300g. zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 10 linguri lapte
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Toate ingredientele blatului( oua, margarina,miere,lapte,zahar, faina,prafule de copt) se amesteca bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa in cuptor 30-35 min. , pana se rumeneste usor sau se face testul cu scobitoarea. Cand este coapta, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Cat blatul este in cuptor se pregateste crema. Intr-o cratita de 1 l. se pune zaharul ,faina, cacao,laptele si margarina.e fierbe pana incepe sa se ingroasa usor. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Blatul se taie in forma dorita. Fiecare bucata de prajitura se da prin crema calduta si se aseaza pe platou.

  • In loc de lapte se poate pune apa si prajitura este de post.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri