Prajitura cu nuca

Oct 2, 2009 - Dulciuri

Cand bunicesti doi nepoti frumosi trebuie sa-ti amintesti de prajituri pe care nu le-ai mai facut din tinerete.

Ingrediente
  • 5 oua
  • 9 linguri de apa
  • 400 g. zahar
  • 300.g. faina
  • 1 praf de copt
  • arome
  • nuca pisata sau rasnita
  • Pentru sirop:
  • 500 ml. apa
  • 300g, zahar
  • -4 linguri cacao
  • 1 pachet de unt
  • Portii: 12
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, albusurile batute spuma si apoi faina si praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava ( 25/35cm.) tapatata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins. Se coace la foc potrivit timp de 30 min.

Intre timp se face siropul.

Se fierbe apa cu zaharul si cacao pana se leaga putin , apoi se adauga untul.

Cand blatul este caldut se toarna deasupra siropul fierbinte.

Se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste cu incredere.

  • Se pot pune nuci si in interior.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri