Prajitura cu portocale si cocos

Apr 4, 2009 - Dulciuri

O prajitura trimisa pe bucataras@yahoo.com de Valentina tocmai de la Cluj

Ingrediente
  • Pentru blat de biscuiti: 300 g biscuiti dulci 80-100 g unt topit Pentru crema: 2 oua 100 g zahar 60 ml zeama de portocala 2 linguri faina un varf de lingurita praf de copt
  • Portii: 20
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Acest amestec se preseaza pe fundul unei tavi.

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata e moale. Se toarna peste blat si deasupra sepresara 40g fulgi de cocos si se baga in cuptor pentru 25-30 minute. Cocosul de deasupra trebuie sa fie putin prajit.

Ornarea prajiturii:

-2 albusuri se bat cu 50 g zahar pana se intareste spuma, apoi se pune pe baie de aburi. Se bate in continuare pana se intaresc bine.

Se pune peste prajitura, apoi se pun deasupra fulgi de cocos si se ciocolata rasa.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri