Jun 25, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Amoniacul se dizolva in apa (30 ml). Laptele praf se dizolva intr-un litru de apa. Praful de oua se dizolva in circa 400 ml apa calduta
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, apoi se adauga laptele, uleiul, amoniacul dizolvat in apa si vanilina, amestecand continuu pina la completa omogenizare. Apoi, se adauga faina, amestecand usor pana se incorporeaza intreaga cantitate, dupa care se lasa la rece circa 30 minute.
Prepararea umpluturii
Marmelada se amesteca cu pesmetul si esenta de migdale.
Modelarea, coacerea si finisarea
Aluatul obtinut se imparte in patru bucati egale care se intind cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina. Se obtin foi cu grosimea de circa 0,7-0,8 cm care se asaza in tavi, se perforeaza din loc in loc, pe toata suprafata cu furculita sau croseta, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere, se scot din tavi, se lasa sa se raceasca si se trece la asamblarea lor ; se asaza pe tava o foaie peste care se intinde in strat uniform circa 1,800 kg umplutura ; operatiunea se repeta obtinandu-se produsul cu 4 straturi de foaie si 3 straturi de umplutura. Produsul obtinut se lasa la rece pentru fragezire, 5-6 ore. Se portioneaza in bucati potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin vanilat.