Prajitura Revani

Mar 16, 2012 - Dulciuri

Revani este o prajitura delicioasa. Am mancat in Turcia si acum am gasit-o in revista "Dulciuri pentru toti."

Ingrediente
  • 4 oua
  • 500ml. iaurt
  • 450 g. gris
  • 50g. faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200g. zahar
  • 125 g, unt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 50g. miez ras de nuca de cocos
  • Siropul
  • 125 ml. apa
  • 125 ml. zahar
  • sucul de la 2 lamai
  • Ornare
  • nuca de cocos, nuci pisate, alune, dupa plac
  • Portii: 24
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Amestecam grisul cu faina si praful de copt.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga untul, la temperatura camerei,si alternativ 1 lingura amestec cu gris si 1 lingura iaurt.

La sfarsit adugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma.

Albusurile se amesteca prin rasturnare cu lingura de jos in sus usor.

Luam o forma de 30/40 cm.,o ungem cu grasime si o tapetam cu nuca de cocos.

Se rastoarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 35-45 min.

Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Prajitura se taie in tava cand s-a racit.

Fierbem ingredientele pentru sirop si cand incepe sa se ingoase il turnam cald peste prajitura. Se persara naca macinata sua nuca de cocos si mai punem prajitura la pentru 5 minute la coptor.

Prajitura se serveste rece.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri