Rondele cu gem (din aluat fraged)

Jun 25, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 2,3 kg faina
  • 1,1 unt amestec cu margarina 50%
  • 500 g oua (10 buc) sau 110 g praf de oua integral
  • 10 g bicarbonat
  • 10 ml otet
  • 10 g sare
  • Pentru modelat
  • 100 g faina
  • Pentru umplutura
  • 5 kg gem
  • 700 g biscuiti
  • 20 ml esente diferite
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 330 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Biscuitii se zdrobesc cu merdeneaua, pana se obtine o pudra.

Prepararea aluatului

Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, sarea si vanilina, se continua baterea pina ce compozitia capata consistenta unei creme, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet. Compozitia se amesteca in continuare pana la completa omogenizare. Apoi se adauga faina, se amesteca usor pana se incorporeaza toata cantitatea. Se lasa la rece circa 30 minute.

Prepararea umpluturii

Gemul se amesteca cu esenta si biscuitii pana se obtine o compozitie uniforma.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul obtinut se intinde cu ajutorul merdenelei pe planseta presarata cu faina, pana se obtine o foaie cu grosimea de circa 0,5 cm. Cu ajutorul unui sablon, se decupeaza 200 de rondele cu diametrul de 6-7 cm. Rondelele se asaza in tava si se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se procedeaza la asamblarea produsului, care se realizeaza din 2 rondele umplute cu circa 55 g umplutura.

Se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • O portie: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri