Jun 25, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 460 m. apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, uleiul, razatura de lamaie, bicarbonatul dizolvat in otet. Se obtine o compozitie care se framanta cu faina, obtinand un aluat de consistenta potrivita care se lasa in repaos circa 30 minute.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foaie cu grosimea de 2-3 mm. Cu ajutorul unui sablon, se decupeaza 200 rondele cu diametrul de 5-6 cm. Se asaza in tava, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire se procedeaza la asamblarea produsului, care se realizeaza din doua rondele umplute cu gem si se pudreaza cu zahar farin vanilat.