Rotite cu gem (din aluat fraged)

Jun 25, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 2,750 kg faina
  • 700 g oua (14 buc) sau 160 g praf de oua integral
  • 1,1 kg zahar
  • 1,5 kg ulei
  • 60 g razatura de lamaie
  • 15 g bicarbonat
  • 15 ml otet
  • 15 g sare
  • Pentru modelat
  • 100 g faina
  • Pentru umplutura
  • 2,5 kg gem de visine
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 460 m. apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, uleiul, razatura de lamaie, bicarbonatul dizolvat in otet. Se obtine o compozitie care se framanta cu faina, obtinand un aluat de consistenta potrivita care se lasa in repaos circa 30 minute.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foaie cu grosimea de 2-3 mm. Cu ajutorul unui sablon, se decupeaza 200 rondele cu diametrul de 5-6 cm. Se asaza in tava, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire se procedeaza la asamblarea produsului, care se realizeaza din doua rondele umplute cu gem si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • O portie: 75 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri