Jun 26, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 1,450 l apa calduta. Grisul se fierbe in circa 900 ml apa. Stafidele se curata de codite, se spala si se scurg.
Prepararea foilor
Uleiul cu circa 1,125 l apa si sarea se pun la fiert. Cind ajunge la punctul de fierbere (100°C), se adauga toata cantitatea de faina, se amesteca cu paleta din lemn pentru omogenizare, se ia vasul de po foc, se lasa putin sa se raceasca si se adauga treptat ouale (unul cite unul), amestecand continuu pana se obtine o compozitie omogena. Compozitia obtinuta, se intinde in strat uniform (4-5 milimetri) in tavile unse cu ulei si tapetate cu faina, se introduce in cuptor si se coace la temperatura ridicata (220-250°C). Cind foaia este aproape coapta, se scoate din cuptor, se acopera si se lasa sa se raceasca.
Prepararea umpluturii
Brinza de vaci se amesteca cu grisul, ouale, zaharul, sarea, vanilina, razatura de lamaie si stafidele, pana se omogenizeaza.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Pe fiecare foaie coapta, se asaza umplutura in strat uniform si se ruleaza. Se obtin rulouri cu diametrul de circa 5 cm, se ung cu ou la suprafata, se asaza in tava si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C) aproximativ 10 minute. Dupa coacere, se scot din cuptor, se portioneaza potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin.