Rulouri cu dovleac

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1 kg faina
  • 200 g drojdie de bere
  • 700 ml lapte sau 70 g lapte praf
  • 100 g zahar
  • Pentru aluat
  • 4 kg faina
  • 1,5 l lapte sau 150 g lapte praf
  • 450 g zahar
  • 500 g oua (10 buc) sau 110 g praf de oua integra
  • 300 g ulei sau margarina
  • 1 g vanilina
  • 50 g sare
  • Pentru modelat si uns tavile
  • 150 g ulei
  • Pentru umplutura
  • 9 kg dovleac
  • 500 g zahar
  • 400 g margarina
  • 500 g pesmet
  • 5 g sare
  • 25 g scortisoara
  • 1 g vanilina
  • pentru decor
  • 150 g zahar farin (pudra)
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 330 ml apa calduta. Laptele praf se dizolva in 2,200 litri apa calduta si se fierbe. Scortisoara se macina si se cerne. Dovleacul se curata de coaja, seminte si partea fibroasa si se rade. Uleiul se incalzeste la temperatura de 35-40°C.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in laptele cald (35-40°C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, pana isi mareste volumul de 2-3 ori.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40°C) si vanilina. Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga treptat uleiul (margarina) incalzit (35-40°C) si se framanta pana la incorporarea completa. Framantarea se considera terminata atunci cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit cu vasul acoperit, 60-90 minute. In timpul fermentarii se realizeaza 1-2 reframintari prin introducerea marginii aluatului spre interior.

Prepararea umpluturii

Dovleacul se inabusa in margarina circa 10 minute, se adauga sarea, circa 400 ml. apa si se continua inabusirea inca 20-30 minute. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga zaharul, scortisoara, pesmetul si vanilina si se amesteca pana se obtine o compozitie uniforma.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul se imparte in 10 bucati egale, care se intind cu merdeneaua pe planseta unsa cu ulei in foi dreptunghiulare de circa 25/100 cm. La baza fiecarei foi, se asaza in strat uniform umplutura, dupa care se ruleaza. Rulourile obtinute se asaza unul linga altul in tava unsa cu ulei, se ung la suprafata cu uleiul ramas si se portioneaza in 10 bucati. Se lasa aproximativ 10 minute sa creasca apoi se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se pudreaza cu zahar farin.

  • O bucata: 130 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri