Salata de portocale

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 1,250 g portocale
  • 50 ml rom
  • 50 ml coniac sau triple sec
  • 25 ml vermut sau vin alb
  • 100 g zahar
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Portocalele se spala, se rade partea galbena, iar partea alba de coaja se scoate de pe miez si se taie fasii subtiri. Miezul de portocala se desface in felii si se taie bucati in lungime.

Tehnica prepararii

Coaja alba de portocala taiata se fierbe in apa, circa 5 minute, se indeparteaza apa. Se pun din nou la fiert cu 200 ml apa si zahar. Dupa fierbere, se lasa sa se raceasca. Coaja de portocala se asaza in salatiera; deasupra se pun feliile de portocale si se toarna siropul racit, amestecat cu rom, coniac sau triple-sec si vermut.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in salatiera. Se serveste rece.

  • O portie: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri