Sarlota cu fructe de sezon

Jul 26, 2009 - Dulciuri

Un dulce preferat de fiul meu in copilarie

Ingrediente
  • 1 l. lapte
  • 500 g. zahar
  • 3 linguri gelatina
  • 500 g. frisca
  • 6 oua
  • 4-5 fructe ( 2caise si 3 nectarine)
  • zahar vanilat, coaja de lamaie
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Intr-o cratita cu fundul dublu sau intr-un ceaun se pun la fiert laptele, zaharul si ouale intregi, amestcandu-se tot timpul pentru a nu se prinde.Intre timp punem gelatina la inmuiat intr-o cana sau castron cu apa calduta.

Cand compozitia de pe aragaz s-a ingrosat, stingem focul si adaugam zaharul vanilat,coaja de lamaie si gelatina ,mestecand intruna. Lasam sa se raceasca bine si adaugam frisca, fructele taiate cubulete sau fasii, o turnam in forma si o dam la frigider. Cand s-a racit bine si este inghegata o rasturnam pe platou si o ornam dupa preferinta.

  • Atentie la fiert sa nu se taie.
  • Este racoroasa si placuta la aspsct.
  • Se poate pune si in boluri mici.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri