Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 330 ml apa calduta.
Prepararea aluatului
Drojdia se amesteca cu zaharul, se adauga ouale, sarea, circa 2,800 l apa, se obtine o compozitie care se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta moale, care se lasa la fermentat (dospit), in vasul acoperit circa 30 minute, la temperatura de 30-40°C.
Modelarea si prajirea scovergilor
Aluatul obtinut se intinde pe planseta unsa cu ulei, in foaie cu grosimea de circa 1 cm. Se decupeaza cu un sablon in bucati rotunde cu diametrul de aproximativ 6 cm. Se lasa pe planseta la crescut circa 10 minute, dupa care se prajesc in baie de ulei. Dupa prajire, se pudreaza cu zahar farin vanilat.