Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Faina (325 g) se framanta cu unt, apa (circa 150 ml) si sare obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Coca se lasa in repaus 20 minute pe o fata de masa presarata cu faina. Se intinde o foaie subtire care se lasa 5-10 minute sa se usuce. Branza de vaci se amesteca cu zahar, oua, gris, zahar vanilat si razatura de lamâie. Foaia se stropeste cu 25 g ulei, se asaza umplutura de branza la una din marginile foii, pe lungime, se indoaie marginile foii in interior si se ruleaza. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se coace la cuptor, cu temperatura moderata. Strudelul copt se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald sau rece.