Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Merele se spala, se curata de coaja si se rad. Faina si pesmetul se cern. Scortisoara se macina.
Tehnica prepararii
Faina (325 g) se framanta cu unt, apa (circa 150 ml) si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Coca se lasa in repaus circa 20 minute, pe o fata de masa presarata cu faina. Se intinde o foaie subtire care se lasa sa se usuce 5-10 minute. Merele se amesteca cu zahar, pesmet, scortisoara, vanilina sau zahar vanilat. Foaia se stropeste cu 25 g ulei, pe jumatate din suprafata se pun merele rase, se indoaie marginile foii in interior si se ruleaza. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se unge suprafata ruloului cu ulei. Se coace la cuptor, cu temperatura moderata. Strudelul copt se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioare. Se serveste cald sau rece.