Strudel cu mere

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 350 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g ulei
  • 5 g sare
  • pentru umplutura
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 75 g pesmet
  • 1 g scortisoara
  • 10 g zahar vanilat
  • 25 g zahar pudra
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Merele se spala, se curata de coaja si se rad. Faina si pesmetul se cern. Scortisoara se macina.

Tehnica prepararii

Faina (325 g) se framanta cu unt, apa (circa 150 ml) si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Coca se lasa in repaus circa 20 minute, pe o fata de masa presarata cu faina. Se intinde o foaie subtire care se lasa sa se usuce 5-10 minute. Merele se amesteca cu zahar, pesmet, scortisoara, vanilina sau zahar vanilat. Foaia se stropeste cu 25 g ulei, pe jumatate din suprafata se pun merele rase, se indoaie marginile foii in interior si se ruleaza. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se unge suprafata ruloului cu ulei. Se coace la cuptor, cu temperatura moderata. Strudelul copt se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioare. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri