Strudel cu mere

Aug 28, 2011 - Dulciuri

Un desert rapid si bun

Ingrediente
  • 5-6 mere mari
  • 1 pachet foietaj
  • zahar dupa gust pentru mere
  • scortisoara,
  • zahar farin pentru pudrat
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Merele se spala si se dau pe razatoare. Se pun intr-o cratita si se calesc impreuna cu zaharul. Se iau de pe foc si se lasa la racit intr-o strecuratoare. Cand s-au racit se amesteca cu scortisoara .

Foietajul se pune pe planseta si se mai intinde putin cu sucitorul.Apoi se taie in 2 sau 3 bucati, se pun merele si se ruleaza. Tava se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun rulourile . Inainte de a le introduce in cuptor , rulourile se taie .

Se lasa la copt pana se rumenesc.

Se scot, se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar farin.

  • Se lasa la racit in strecuratoare pentru a se scurge sucul.
  • Se poate folosi orice aroma va place, daca nu suportati scortisoara.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri