Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Galbenusurile de ou se amesteca cu 100 g zahar, faina, 200 ml lapte rece si unt topit 50 g. Compozitia se subtiaza cu restul de lapte cald (800 ml) si se fierbe la un foc moderat, 10 minute. Se adauga zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat 150 g zahar si se amesteca cu crema fiarta si racita. Compozitia obtinuta se portioneaza in tambale unse cu unt (50 g) si tapetate cu faina. Se introduc la cuptor la inceput la temperatura mica si apoi moderata. Durata tratamentului termic, este in functie de marimea tambalului.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in tambalul in care a fost pregatit. Se serveste cald, pudrat cu zahar farin. Se serveste fierbinte, (imediat dupa ce s-a copt).