Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne pe planseta si se face un gol in mijloc in care se pun oua, sare, 100 ml apa si se framanta o coca de taitei de consistenta potrivita care se lasa in repaus 15 minute. Coca se intinde in foi subtiri de circa 2 mm, se lasa sa se zvânte, se face sul si se taie taitei de circa 3 cm latime. Taiteii se lasa sa se zvante, se cern de faina.
Tehnica prepararii
Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert, se adauga apa rece, se lasa 15 minute sa se raceasca si se trec sub jet de apa rece. Se amesteca cu unt topit, branza de vaci si se gratineaza la cuptor, circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu zahar deasupra.