Taitei cu branza de vaci

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 600 g faina
  • 100 g zahar
  • 200 g oua
  • 100 g unt
  • 700 g branza de vaci
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne pe planseta si se face un gol in mijloc in care se pun oua, sare, 100 ml apa si se framanta o coca de taitei de consistenta potrivita care se lasa in repaus 15 minute. Coca se intinde in foi subtiri de circa 2 mm, se lasa sa se zvânte, se face sul si se taie taitei de circa 3 cm latime. Taiteii se lasa sa se zvante, se cern de faina.

Tehnica prepararii

Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert, se adauga apa rece, se lasa 15 minute sa se raceasca si se trec sub jet de apa rece. Se amesteca cu unt topit, branza de vaci si se gratineaza la cuptor, circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu zahar deasupra.

  • O portie: 300 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri