Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Miezul de nuca se alege si se macina cu masina speciala de nuci. Faina se cerne pe planseta, se face un gol in mijloc in care se pun oua, 100 ml apa si se framanta o coca de taitei de consistenta potrivita, care se lasa in repaus 15 minute. Coca se intinde in foi subtiri, cu grosimea de circa 2 mm, se lasa sa se zvante, se face sul si se taie taitei de circa 3 cm latime. Se lasa sa se zvânte, se cern de faina.
Tehnica prepararii
Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert, se adauga apa rece, se lasa 15 minute sa se raceasca si se trec sub jet de apa rece. Taiteii fierti si raciti se amesteca cu unt topit si miezul de nuca macinat, se gratineaza la cuptor, circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald, cu zahar deasupra.