Tarta cu prune

Sep 11, 2013 - Dulciuri

O tarta foarte buna, pe care am facut-o destul de des in perioada asta...

Ingrediente
  • 220 g faina
  • 125 g unt
  • 60 ml apa rece
  • 8 linguri de zahar
  • 700 g prune
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • un praf de sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Am navigat o vreme printre retetele voastre de tarte cu prune, care de care mai buna. O vreme am salivat, dupa care am pus mana sa-mi fac si eu... si de atunci nu ma mai opresc! :))

Reteta asta de aluat am mai folosit-o si cu alte ocazii. Iese un aluat fraged si bun, iar prunele se pot inlocui cu orice fel de fruct.

Am pus in vasul robotului faina, untul taiat cubulete, 2 linguri de zahar si sarea. Am mixat, apoi am adaugat apa (tinuta putin la congelator).

Am pus aluatul pe blatul de lucru, cu putina faina, i-am dat forma unui disc, l-am impachetat in folie si l-am lasat 1 ora la frigider.

Intre timp am scos samburii prunelor. Intr-o tigaie am pus prunele impreuna cu cele 6 linguri de zahar ramase, am adaugat esenta de rom si scortisoara. Mmmm, ce aroma...

Am amestecat usor, pana s-au inmuiat si prunele, doar putin, pentru a nu-si lasa prea multa zeama.

Am scos aluatul din frigider, l-am intins si l-am asezat in tava.

Am aranjat prunele pe foaia de tarta, iar marginile foii le-am tras peste prune.

Am pus tarta la cuptor cam 30 minute.

  • apa se tine putin la congelator si aluatul iese mai fraged
  • cantitatea de zahar poate fi mai mica, daca preferati sa iasa tarta mai acrisoara
  • puteti folosi si faina integrala pt aluatul de tarta, eu am incercat si a iesit foarte buna si asa.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri