Tarta floare cu gem si nuci

May 8, 2014 - Dulciuri

Cum imi place mult de tot combinatia gem plus nuca, am facut o tarta rapida, cu aluat foietaj, varianta dulce a placintei pe care am facut-o in post, cea cu ciuperci!
La fel de repede a disparut si asta de pe platou!

Ingrediente
  • 1 aluat foietaj
  • 4-5 linguri cu gem de merisoare
  • nuci
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Am intins foaia de aluat si am uns-o cu gem.

Deasupra am presarat miez de nuca, rupt in bucati.

Am rulat foaia ca pe o rulada, dupa care am pus-o in tava, sub forma de coronita.

Am crestat-o din loc in loc si am rasucit fiecare bucata, ca pe o petala de floare. De aici si numele.

Am pus tava in cuptor, aproximativ 15 minute.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri