Jun 25, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de ou se dizolva in circa 330 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Miezul de nuca se curata de impuritati si se macina. Albusurile de ou praf se dizolva in circa 1,1 l apa calduta.
Prepararea aluatului
Untul se amesteca cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, sarea si vanilina, se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet. Compozitia se amesteca in continuare pana la completa omogenizare. Apoi se adauga faina, se amesteca usor pina se incorporeaza toata cantitatea, dupa care se lasa la rece circa 30 minute.
Prepararea umpluturii
Albusurile de ou se amesteca cu zaharul si miezul de nuca, se incalzesc pe foc, amestecandu-se continuu ca sa nu se prinda. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga faina, esenta de migdale, vanilina si se amesteca pana la uniformizare.
Prepararea produsului
Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se imparte in 100 bucati egale. Fiecare bucata de aluat se muleaza in forma de tarta. Se asaza formele in tava. In fiecare tarta, se pune circa 17 g gem peste care se toarna (cu ajutorul unui pos cu dui) aproximativ 45 g compozitie de nuci. Se introduc in cuptor, se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere, se lasa sa se raceasca putin, se scot din forme si se asaza in chese.