Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata

Apr 29, 2009 - Dulciuri

Cu dragoste pentru Valentine’s Day am pregatit un Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata - de la Miha 278.

Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru mousse-ul de ciocolata amaruie:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru mousse-ul de ciocolata alba:
  • 1 ciocolata alba
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura coniac/lichior/rom
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul, ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se fac 2 blaturi.

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam. Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Pentru mouse-ul de ciocolata se procedeaza intocmai ca la mouse-ul de cioco amaruie.

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mouse-ul de ciocolata alba. Pe deasupra am pus un strat de mouse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca. Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri