Tort cu crema caramel

Apr 13, 2014 - Dulciuri

Plecand de la Tortul cu aroma de trandafir ,am modificat putin si am facut cu aroma de caramel.......care-mi place foarte mult!Reteta este putin mai lunga si o sa vi se para grea,dar nu este greu de facut.

Ingrediente
  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • vanilie
  • Crema:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri zahar
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata cu 65% cacao
  • 50 g. unt
  • 200 ml. frisca lichida
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

4 linguri zahar la caramelizam intr-o cratita si tapetam peretii si fundul cratitei cu zahar ars.

Crema:

6 albusuri le mixam bine cu un praf de sare.Cat mixam albusurile punem la caramelizat 4 linguri de zahar.

Cand zaharul devine fluid il turnam peste albusurile batute spuma mixand in continuare.

Intreaga compozitie o punem in cratita tapetata cu zahar ars ,pe care o punem intr-o alta cratita cu apa fiarta si o dam la cuptor.

La cuptor se tine 25-30 minute(facem testul cu scobitoarea.

Lasam crema in cuptor sa se raceasca .

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu putina sare pana stau pe teluri.

Punem zaharul cate o lingura si zaharul vanilat mixand tot timpul.

Adaugam galbenusurile pe rand cate unul mixand bine.

Luam o forma de tort cu inel,o ungem cu putin ulei si o tapetam cu putina faina.

Turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute.

Glazura:

Ciocolata rupta in bucati mici se pune la topit impreuna cu untul intr-un ibric.

Frisca se mixeaza bine.

Asamblare:

Blatul se taie in doua.

O parte o punem peste crema din cratita,punem un platou deasupra cratitei si cu o miscare ferma intoarcem cratita.

Punem al doilea blat , punem glazura si ornam cu frisca.

  • In primele 15 minute nu deschide usa cuptorului. Cratita in care caramelizam zaharul trebuie sa aiba aceeasi dimensiune cu forma de tort.
  • dupa ce stingem focul lasam usa cuptoruli intredeschisa pentru a se raci crema usor.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri