Tort cu iaurt

Apr 25, 2009 - Dulciuri

Daniela a trimis fotografiile şi reţeta unui delicios tort cu iaurt.

Ingrediente
  • 1 iaurt de fructe de 500 ml(Yogobella),
  • 12 linguri de zahar,
  • 1 compot de fructe
  • 3 pliculete de gelatina alimentara
  • 500 ml frisca(hulala sau meglle,care ii crema de patiserie)
  • 2 blaturi de tort din comert(la pachet sunt 3,folosesti doar 2)
  • fructe pentru ornat
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Iaurtul cu cele 12 linguri de zahar se amesteca bine intr-un castronel,din compot fructele de taie mai marunt si zeama se pune intr-o cana de 300 ml si se amesteca cu un pliculet de gelatina si se incalzeste pana se dizolva gelatina, Intr-o cutie rotunda de plastic sau oala cu diametrul cat blatul se aseaza portocale curatate si taiate rondele sau felii (le asezi dupa preferinte)si peste pui incet cana de compot cu gelatina dizolvata si lasi sa se intareasca cca jumatate de ora, intr-un castron mai mare se pune frisca si se bate bine pana se intareste tare (cu mixerul)apoi se adauga iaurtul amestecat cu zaharul si celelalte 2 pliculete de gelatina dizolvate intro cana de apa si incalzita tare,se amesteca bine tot de jos in sus pana se incorporeaza tot bine, Peste fructele gelatinate se aseaza jumatate din compozitie si jumatate din fructele taiate din compot, apoi se aseaza primul blat de tort si se apasa putin se repeta, la urma sa raman blatul sus, se pune in frigider pana a doua zi cand prin rasturnare va iesi tortul care se poate orna cu frisca pe margini sau se poate servi doar asa.

POFTA BUNA !!!

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri